Vem är Daniel Berg?

Daniel Berg är doktorand i ekonomisk historia på Stockholms universitet. Han driver också Café Sodom på Bellmansgatan i Stockholm med sina vänner i syfte att  ”äga rum”. Eftersom seriemediet utomlands har visat sig ha unika subversiva kvalitéer, tecknar han även serier vid de tillfällen när akademisk prosa hotar kväva uttrycken av fasa och upphetsning världen väcker. För detta ändamål driver han även med andra vänner serieförlaget Kolik.

Daniel BergSom skribent i Ordfront magasin intresserar han sig för djupliggande ekonomiska strukturer. Hoppet är att inte frilägga dessa för dess akademiska intresse utan att i dessa lyckas se dagspolitiska strider och mänskliga öden i ett större sammanhang. En övertygelse om att ekonomiska nyheter ofta snarare döljer orsakssamband än visar dem, är en av drivkrafterna i hans texter om sådana vardagsfrämmande fenomen som världens allt mer ansträngda oljeproduktion och börssystemens allt snabbare transaktioner. En övertygelse om att förståelsen av sådana mer underliggande orsakssamband i sig själva gör en annan värld möjlig är hans hopp. Att en värld med en annan ekonomisk regim är nödvändig är hans övertygelse.

Daniel har tidigare i Ordfront magasin skrivit artiklarna: Bortom petroleum (om Peak Oil, nr 7-8/2008) Att förstå krisen (med Johan Berggren, nr 1/2009), samt Kolonialismens nya ansikte (med Johan Berggren, om land grabbing nr 6/2009).

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s