Att skriva sitt liv

Ett alldeles eget rum i Virginia Woolfs anda finns och verkar mitt i Stockholm just nu, på Klaragården, Stadsmissionens fristad för hemlösa kvinnor. Ett skrivarrum. Här har det formulerats texter, år ut och år in. På torsdagar. Nu finns några av dem med i antologin Jag finns! Röster från Klaragården – en fin liten skrift som kommer ut lagom till Internationella kvinnodagen.

Redaktör är författaren Jan Henrik Swahn, som under tio år haft skrivarkurser på Klaragården och fått kvinnor i alla åldrar och med olika bakgrund att skriva om sina liv. Det är ögonblicksbilder från nattvandringar – men inga rafflande avslöjanden om livet som hemlös, det är minnen av barndom, av doften från skogen, av liv som fladdrar förbi – men inga frälsningshistorier. Kanske ingen stor litteratur. Men texter fulla av längtan om ett bättre liv. Det räcker.

Antologin är utgiven av Brasel Publishing i samarbete med Stockholms Stadsmission.

Annika Hallman

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s