När döden blir slentrian

Libyens diktator Muammar Khadaffi är död och hans blodiga kropp visas upp i medierna. Det kan vara befogat att på detta sätt slå fast att en diktator, som suttit i över 40 år vid makten, är död. Men finns det inte en gräns för hur mycket död som ska visas upp, även om det handlar om diktatorer?

Under fredagens Aktuelltsändning (21/10) visades tre långa sekvenser inifrån det kylrum/bårhus där Khadaffis döda kropp låg. Och om och om igen spelades amatörfilmningen från dödsskjutningen och misshandeln av honom upp. Ett frosseri utan like. Programledaren glömde dessutom att varna känsliga tittare för obehagliga bilder – något som alltid borde vara en självklarhet i public service.

Vi översvämmas av bilder i dag, genom nätet, genom allt fler tv-kanaler – desto större anledning att ibland välja bort.

Annika Hallman

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s