Ödesval i USA

Hör röster som påpekar att Obama inte var någon frälsare, att USA fortsätter med imperialistisk utrikespolitik (med krig, mord och mänskliga rättighetskränkningar) och stenhårt klassuppklyftande på hemmaplan, trots honom i Vita huset. Och visst, Obama är ingen Olof Palme. Men det är direkt opåläst att tro att det inte skulle bli värre. Mitt Romneys planerade politik skulle kasta USA, och världen, ner i en krisavgrund av mått vi inte skådat sedan 1930-talet. Nu kan ju kriserna komma även om Obama återväljs, men chanserna och hoppet om att möta dem på något som helst förnuftigt vis skulle vara körda med Romney i Vita huset. Karln är ju till exempel KLIMATFÖRNEKARE för guss skull!
Här lite comic relief om ämnet, youtubeklippet som alla skrattar skräckslaget åt just nu, amerikanske film-och tevemakaren Joss Whedon om varför man bör rösta på Romney …

Något seriösare nu. För en utmärkt fördjupning om läget i USA idag, och en grundlig men lättillgänglig förklaring av skillnaden mellan Obamas och Romneys planer för USA (och världen) får man i Kent Wernes Amerikansk Höst (Ordfront 2012) ur vilken vi också publicerar ett utmärkt utdrag i kommande Ordfront magasin (kommer senare denna vecka!). I det kapitlet möter Werne två äldre par. Båda paren har varit strävsamma, hårt arbetande, goda amerikaner. Båda paren har drabbats av sjukdom och i krisens spår fallit igenom alla skyddsnät. Det ena paret tänker rösta Obama, det andra Romney … Köp boken eller magasinet eller bägge så får du läsa varför!
/Johan Berggren

Kommentarer inaktiverade.