Som bokmässan fast för mänskliga rättigheter

Knappt två veckor kvar! Den 12-13 november kommer Mänskliga Rättighetsdagarna för första gången till Göteborg. Två dagar med seminarier om allt från kastlösa i Indien, civilkurage och flyktingbarns rättigheter till framtidens städer och tio steg mot rasism. Anmäl dig här!

Medverkar gör bland andra Cecilia Malmström, Richard Wilkinson, Maria Sveland, Magnus Linton, Gudrun Schyman, Erik Ullenhag, Ruth Manorama och Thomas Hammarberg.Dessutom framträder Stieg Larssonpristagaren och människorättsaktivisten Maryam al-Khawaja från Bahrain och den ryska människorättsadvokaten Sapiyat Magomedova från Dagestan – 2012 års Per Anger-pristagare.

Temat för årets MR-dagar är ”Vem har rätt till rättigheter?” Bakom denna måhända provocerande fråga ligger ett krasst konstaterande: allas lika rättigheter på pappret har inte mycket med verkligheten att göra. Vi frågar oss saker som vad som händer med ett samhälle där vissa garanteras rättigheter i högre utsträckning än andra? Och hur går det för mänskliga rättigheter i krisens Europa? Under två dagar hålls över 150 seminarier om rättighetsarbete lokalt och globalt. Köp biljett och få tillträde till dem alla!Mänskliga Rättighetsdagarna är sedan tolv år Nordens främsta och största arena för samtal, debatt och kompetensutveckling med om mänskliga rättigheter.  Konferensen brukar samla mellan 2 000-3 000 deltagare och vänder sig till alla som är intresserade av frågor som rör mänskliga rättigheter, i Sverige och i världen: forskare, politiker, ideellt engagerade,  alla som arbetar med frågorna i sin vardag – och förstås allmänheten.

Föreningen Ordfront är huvudman för MR-dagarna. Som Ordfrontmedlem har du rabatt på biljetten till Mänskliga Rättighetsdagarna? Anmäl dig nu!

Läs gärna mer i MR-dagarnas programtidning! Eller besök hemsidan www.mrdagarna.se.

Kommentarer inaktiverade.