”Vi skor dina hästar!”

LoggaTill sist vill vi gärna rekommendera nätsöksidan 118 100 för en annan syn på saker och ting. Skriv in ett företag, myndighet eller organisation så får du förutom kontaktdata en så kallad automatiskt genererad företagspresentation (längst ner på sidan). De kan se ut såhär:

”Om Sveriges riksdag. Riksdagen ligger på på Helgeandsholmen i Stockholm och vi är ledande inom området offentliga myndigheter. Sedan 1980 sätter vi dig i centrum. Vi har cirka 1500 anställda. Reichstagsgebäude är beteckningen på en byggnad i Berlin. Välkommen att ringa oss på Riksdagen.”

Eller såhär:

”Om Ordfronts Bokklubb. Du har kommit till Ordfronts Bokklubb på centralaste plats i Stockholm. Vi bildades 1972. Vår omsättning är större än 70 miljoner svenska kronor. Vi har ca 500 anställda vi har allt för hushållet! I slutet av den ganska långa centralaste plats hittar du oss. Ordfronts Bokklubb ser fram emot att ha dig som gäst och önskar dig en behaglig vistelse hos oss. Välkommen att ringa oss på Ordfronts Bokklubb.”

Eller:

”Om Lundin Petroleum AB. Företaget Lundin Petroleum AB på Hovslagargatan i Stockholm. Sedan 2001 ger Lundin Petroleum AB bästa service och kvalité. Vi har runt 10 anställda. Gruvan är grunden till industri och välstånd. Vi förstår oss på hur industrin fungerar! Vi skor dina hästar! Välkommen att ringa oss på Lundin Petroleum AB.”

Eller, ännu mer sinnesvidgande:

”Om Vapen och Skytte i Skellefteå. Organisationen Vapen och Skytte i Skellefteå på Uttingevägen i Bureå. År 2007 startades vi. Skytte vigdes till sitt ämbete på vanligt katolskt sätt. Alla mår bra av att motionera! varigenom finska arméns huvudavdelning nedlade vapnen. Nu vill Vapen o. Skytte i Skellefteå på Vapen och Skytte i Skellefteå att du hör av dig snarast! Välkommen till oss!”

Klickar man på en länk får man veta att presentationerna författas av en artificiell intelligens framtagen på Chalmers i Göteborg vid namn Elvis.

Tyvärr saknas Elvis-presentation av Ordfront magasin.

Johan Berggren

Ur Ordfront magasin 5/2012

Kommentarer inaktiverade.