Release och Cyklopens öppnande

Det nya numret av Ordfront Magasin (tema föreningar) firades med ett litet mingel på redaktionen. Vi bjöd vi in Sofia Zackrisson från DemokratiAkademien, och Danne Trankell och Sara Wastesson från Cyklopen för att prata om just föreningar och demokrati i föreningslivet.

IMG_4618

Sofia Zackrisson diskuterade barnperspektivet och hur unga organiserar sig i de traditionella föreningarna. 

IMG_4628

IMG_4630

Sara Wastesson och Danne Trankell berättade om Cyklopens historia och hur de har valt att organisera aktivisterna i bygget.

I lördags öppnade sedan Cyklopen sina portar och bjöd in till fest för att fira att huset äntligen är klart. Det första spadtaget togs för tre somrar sedan och Ordfronts redaktion var givetvis på plats.

IMG_4714

Över 5 000 besökare kom och gick under lördagen för att titta på det nya huset som har tre våningar och plats för ungefär 300 personer. Mat, boksläpp, barnteater och graffitivägg var några av aktiviteterna, liksom en föreläsning om gentrifiering och stadskamp. 

IMG_4734

En fanfar spelades på snäckor innan dörrarna öppnades för allmänheten.

IMG_4759

IMG_4767

IMG_4936

Kajsa Grytt bjöd på sång på utomhusscenen.

IMG_4949

Arkitekten och initiativtagaren Victor Marx höll invigningstal. 

IMG_4781

Entréplanet sett från mellanvåningen. Senare under kvällen flyttades festen in i huset. På lilla scenen spelade bland andra Oi Polloi, Iberia, Stor och Linda Pira.

Foto: Fanny Hökby

Kommentarer inaktiverade.