Lena Kronberg på TV4 om barnfattigdom

Lena Kronbergs krönika från 2011 i Ordfront magasin började läsas på nytt förra veckan. Av väldigt många. Den ”blev viral”, som det heter, med cirka 10 000 läsningar om dagen. Vi är förstås väldigt glada över att den viktiga och förtjänstfulla texten fick ”nytt liv”, och att ämnet med fattiga i Sverige åter fick nosa på offentlighetens högre luftlager: krönikan och ämnet uppmärksammades nämligen även av TV4, som bjöd in Lena Kronberg till sin morgonsoffa. TV4 har tydligen koll på det virala. Där formulerade Lena sig väl och engagerande. (Titta på klippet genom att klicka på hypertexten). Det som inte är roligt i sammanhanget är ju förstås att problemet med fattigdom i Sverige, och barn som drabbas av det,  tyvärr är ännu större idag än 2010.

One response to “Lena Kronberg på TV4 om barnfattigdom

  1. Pingback: TV4 Nyhetsmorgon | Lena Kronberg