Det kan vara bra att ha

Hur många prylar har du i ditt hem med just den motiveringen? ”Det kan vara bra att ha”. Vi är nog många som kan känna igen oss i det, men faktum är att trenden också går mot det mer minimalistiska och vi är många drömmer om ”tiny houses” och att leva ett enklare liv med färre prylar. Det finns många onlinebutiker och information.

Men loppisfynden då

Jo, de är en sorts återanvändning, vilka även de mest inbitna miljöentusiaster gärna ägnar sin tid åt. Över hälften av svenskar säger att de någon gång handlat möbler eller annan inredning på second hand. Dessutom tycks det vara så att vi idag gärna vill sätta en mer personlig prägel på våra hem än förr. Vi kopierar inte längre inredningsmagasinens stylade rum med samma besatthet. Utan vi vill att våra hem ska spegla vår egna personlighet.

Vi har också börjat med mer öppen förvaring av våra tillhörigheter. Något vilket skapar en mer levande atmosfär i hemmet. Då vi har mindre men vackrare, mer välplanerade prylar kan vi visa upp dem på ett annat sätt, nästan som en del av inredningen i våra hem. Idag kan du till och med designa din egen hylla samt få den hemlevererad utan att själv kunna något om snickeri.