Återställ kvaliteten på ditt hår

Håret är en viktigare del av ens kropp och utseende än vad du vanligtvis tänker på. Först när håret ser ut som en torr, trasslig golvmopp på ditt huvud kanske du inser hur viktigt håret är. Men det finns räddning för ditt hår även om det inte ser ut så nu när du tittar i spegeln. Läs mer på nätet.

Hur behandlar vi håret?

Utsätter du ditt hår för många olika behandlingar? Färgning, blekning, permanent, slingning, föning av håret och användning av olika produkter i det kanske gör ditt hår fint i en period. På lång sikt förvärrar det dock ditt hårs kvalitet. Det bästa för håret är att låta bli onaturliga behandlingar. Oavsett om det känns ovant att låta håret vara kommer det då att återhämta sig. Om du klippt av det slitna kommer håret växa ut friskare.

Hårskötsel

Gör bara det allra nödvändigaste med håret, det vill säga hårtvätt. Om du har tjockt hår, kanske hårfön behövs. Det är bra att inte tvätta håret ofta, det räcker med var tredje dag om du inte använder hårstylingsprodukter. Du kan också satsa på att använda hårschampo som är ekologiskt och inte innehåller kemikalier. Klipp bort slitna toppar med jämna mellanrum. Resultatet är att ditt blir vackert igen!