Dags att bygga en altan därhemma?

Drömmen om att ha den perfekta altanen finns hos alla. Framför allt i dagens läge är det lätt att få hjälp med idéer och material. Du har säkert gått i tankarna att sätta igång med den där altanen som du har drömt om. Så nu är det dags att ta tag i det.

Hur ska altanen se ut?

Du har säkert funderat mycket på hur det ska se ut och hur stor altan du kan få plats med. Material är alltid intressant att jobba med men det beror lite på hur altanen är belägen. Till att börja med, ligger altanen i marknivå eller upp en bit? Du kan välja mellan trä eller plattor eller både och. Det finns en hel del intressanta uppslag att skissa på. Ta fram penna och papper och sätt igång. Det kan ta lite tid att få det rätt och det är säkert så att du måste ta hjälp av proffsen i olika lägen.

Val av material och verktyg

Idag finns det en uppsjö av material och framför allt verktyg som gör arbetet lättare. Således gör en inventering vilka verktyg som du redan har och vad som du kan behöva. Gör en inköpslista och köp det som behövs både när det gäller material och verktyg. Nu är halva jobbet gjort!