Populära spel på marknaden

Idag finns det massor av spel att enkelt ta del av och det är inte särskilt svårt att hitta dem. Det finns spel för olika plattformar, såsom Xbox och PlayStation, men även för datorer och mobiler. Frågan är vilket spel du är ute efter och vilka nya spel som finns på marknaden just nu.Beroende på vilka spel du är ute efter måste du leta på olika platser. För mobilspel söker du i Play Store eller App Store, beroende på din telefonmodell. Spel till datorn hittar du via exempelvis Steam eller battle.net om du vill spela online. Det går även bra att gå in i valfri spelbutik.

Vilka spel är populärast idag?

När det kommer till konsoler är supergrafikkrävande first person-spel populära just nu eftersom de upplevs väldigt verklighetstrogna. Dessutom är de reaktionskrävande och ibland även läskiga. Exempel på dessa spel är skjutspel som Battlefield 1, Resident Evil 7 samt det nya och lite mer storyinriktade Farcry 5. Självklart finns det även andra typer av spel.För PC rekommenderas inte bara first person-spel, utan även mycket annat. Det är mer populärt med MMoRPG-spel, såsom World of Warcraft, som fick sin senaste uppdatering 2016 och har kommande expansioner, samt League of Legends, som har funnits med länge men ständigt uppdateras. Dessa spel är populära eftersom de kräver lite mer strategiskt tänkande.

Mobiler och paddor då?

När det kommer till mobilspel och appar är det snabba ryck som gäller. Här blir spel populära snabbt men även tråkiga snabbt och det kommer nästan dagligen nya spel och uppdateringar. Populära spel att nämna är Flappy Bird och Geometry Dash. Här ska det också tilläggas att Minecraft pocket edition existerar för mobiler och paddor.I många fall tenderar de flesta populära och nykommande appspel att vara mer än bara i 2D och de är ofta utmaningsorienterade. Många är dessutom uppdaterade versioner från tidigare år, till exempel Monument Valley 1-2, Framed och Run Sausage Run. Dessa spel är oftast lätta att lära sig jämfört med spel för PC och konsol.