Tre tips för att flyga billigt inom Sverige

Intresset för resor inom Sverige har ökat enormt sedan 2020 när Coronapandemin bröt ut.

Vi har bytt ut klassiska resmål som Gran Canaria och Rhodos till våra svenska öar: Gotland och Öland. Resor till Gotland har exempelvis ökat 32 % senaste året enligt RES efterforskning. Även storstäder som Stockholm och Göteborg är heta resmål, och enligt Vagabond är Göteborg Sveriges hetaste stad.

Att destinationen är nära betyder dock inte nödvändigtvis att priset är lågt, men vi har tre tips för att hitta de allra billigaste flygresorna. Du kan även klicka dig vidare här för att hitta den med hjälp utav AI.

Boka i god tid

Kvällsavgångar är ofta billigare medans biljetter under eftermiddagen är dyrast. Vill du spara pengar är det därför värt att överväga att ta ett snäppet mindre bekvämt val när det gäller flygtider.

Ibland kan vi inte planera resor i förväg, men sista-minuten-biljetter är dyrare. Vi rekommenderar därför att boka din resa i god tid och undvika att boka samma dag som avresan eller dagarna innan.

Överlämna jobbet till AI

Prisjämförelser är A och O när man ska hitta de billigaste flygstolarna, men detta är både krångligt och tidskrävande. Enklast är att överlämna detta till artificiell intelligens var vi får allra bäst sökning av billiga flygbiljetter.